Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Міський захід до Дня пам'яті Героїв Крут

28 січня о 13.00 у ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою (вул. Космодромна, 7) відбудеться міський захід з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут. Про це повідомили в управлінні освіти та науки Дніпропетровської міської ради.

На захід запрошено 120 учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Почесні гості заходу: заступник начальника по роботі з особовим складом ВЧ-3024 Національної гвардії України підполковник Лісняк Юрій Олексійович, перший заступник начальника Дніпропетровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області полковник поліції Кудрявцев Олександр Юрійович, представники ветеранських організацій міста та області, зазначають в управлінні.

У ході заходу проходитиме ознайомча екскурсія ліцеєм та театралізований урок-хроніка «Обірвані струни майбутнього нації». Зокрема, у ході екскурсії гості заходу ознайомляться з матеріально-технічною базою ліцею, напрямами профільного навчання, системою навчально-виховної роботи, відвідають музейні кімнати, кабінет історії українського війська з виставкою творчих робіт ліцеїстів, вогневий та спортивний комплекси навчального закладу.

Під час театралізованого уроку-хроніки проходитиме своєрідний підсумок творчої та пошукової роботи одного з навчальних взводів ліцею над темою «Історичні реалії славетного бою під Крутами».

Для ліцеїстів тема виявилась актуальною, адже вони є ровесниками героїв подій бою під Крутами (січень 1918 року). У ході роботи ліцеїсти вивчали історичні події та постаті, архівні документи, фото та відеоматеріали, архівні матеріали; виготовляли макети зброї, інженерних споруд, елементи військової форми учасників бою під Крутами, додають в управлінні.