Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Традиційний турнір з легкої атлетики зі стрибків у довжину, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Віктора Олександровича Авілова

  29 грудня о 10.30 у Спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву №3» Дніпропетровської міської ради з легкої атлетики(вул. Білостоцького, 4-а) стартує традиційний турнір з легкої атлетики зі стрибків у довжину, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Віктора Олександровича Авілова. Про це повідомили в управлінні у справах  молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.
   Змагання носять особистий характер. До змагань допускаються юнаки та дівчата таких вікових груп:1 вікова група – дорослі  1996 р.н. та старші, 2 вікова група – юніори  1997-1998 р.н., 3 вікова група – юнаки та дівчата  1999-2000р.н., 4 вікова група – юнаки та дівчата  2001р.н.  і молодші. Учасники  змагань  змагаються  тільки  в  своїй  віковій  групі. Учасники, які посядуть 1-3 місце   нагороджуються  грамотами  та призами, зазначають в управлінні.
    Мета змагань - популяризація легкої атлетики зі стрибків у довжину серед дітей та юнацтва, формування здорового способу життя середмолоді; підвищення спортивної майстерності.
   Стрибок у довжину - дисципліна, щовідноситься до горизонтальних стрибків технічних видів легкоатлетичної програми. Вимагає від спортсменів стрибучості та спринтерських якостей. Стрибок у довжину входив ще в програму змагання античних Олімпійських Ігор? але    сучасною олімпійською дисципліною легкої атлетики для чоловіківстав з 1896 року, а для жінок з 1948 року. Входить до складу легкоатлетичногобагатоборства.