Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Всеукраїнський турнір з бадмінтону пам'яті заслуженого тренера України Анатолія Гайдука та майстра спорту міжнародного класу Костянтина Вавілова

     27 листопада о 15:00 у спортивному залі стадіону «Метеор» (вул. Макарова, 27А) відбудеться урочисте відкриття Всеукраїнського турніру з бадмінтону пам'яті заслуженого тренера України Анатолія Гайдука та  майстра спорту міжнародного класу Костянтина Вавілова. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.
    У турнірі візьмуть участь найсильніші бадмінтоністи з різних куточків України - Харкова, Львова, Києва, Лисичанська, Одеси, Миколаєва, Вінниці та Дніпропетровська. Турнір є обов'язковим для збірної команди України. Загалом до змагань долучаться понад 50 спортсменів, вони змагатимуться у одиночних та парних змаганнях. Переможці отримають медалі та грамоти. Фінальні ігри проходитимуть 30 листопада з 9.00, зазначають в управлінні.
     Анатолій Олексійович Гайдук - заслужений тренер України, заслужений працівник культури, голова СК «Метеор», один із засновників бадмінтону у Дніпропетровську та Україні, тренер збірної команди Радянського Союзу з бадмінтону. Під його керівництвом збірна команда СРСР вийшла на міжнародний рівень: брала участь у Чемпіонаті Європи та двічі вигравала Кубок Гельвеції - командний Кубок Європи.
   Костянтин  Васильович Вавілов — заслужений  працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту міжнародного класу з бадмінтону, двохразовий володар Кубку Європи, 32-х разовий Чемпіон СРСР, 42-х разовий Чемпіон України. Свою трудову діяльність Костянтин Вавілов розпочав у 1970 році у спортивному комплексі «Метеор» старшим тренером. З 1986 року протягом 23-х років був директором СК «Метеор», головою Дніпропетровської міської громадської організації «Спортивний клубу «Метеор», додають в управлінні.