Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Закриття ІХ Всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва «Чарівні барви Дніпра»

     8 жовтня о 15.00 у Національній спілці художників України (вул. Набережна Леніна, 11) відбудеться закриття  ІХ Всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва «Чарівні барви Дніпра». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Ірини Зайцевої.
    Під час заходу подяками та грамотами міської ради будуть відзначені художники та скульптори м. Дніпропетровська з нагоди Дня художника.
    Виставка «Чарівні барви Дніпра»була відкрита напередодні Дня міста, а на передодні Дня художника урочисто буде закрита. На виставці було представлено 204 твори 123 художників із 16 міст України, зазначають в управлінні.
     У Дніпропетровську діячі образотворчого мистецтва об’єднані у дві організації творчих спілок: Національна спілка художників України та Спілка дизайнерів України. Крім того, у місті працює і організація Національної спілки фотохудожників України. У Дніпропетровській обласній організації Національної спілки художників України м. Дніпропетровськ представляють понад 80 митців.
     Майбутніх художників у місті готують у 2-х художніх школах, 2-х школах мистецтв, 3-х музичних школах, на художньому відділенні театрально-художнього коледжу, спеціалізованих відділеннях Дніпропетровського національного університету та Придніпровської академії будівництва та архітектури. Всього у місті працює понад 2 тисячі художників, додають в управлінні.
    День художника відзначається щорічно  у другу неділю жовтня.