Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Концерт молодих виконавців – вокалістів в рамках творчого проекту «Молодь розправляє крила».

   17 травня о 12.00 на сцені Дніпропетровського академічного театру опери та балету відбудеться концерт молодих виконавців – вокалістів в рамках творчого проекту «Молодь розправляє крила». Про це повідомили в управлінні культур  та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Ірини Зайцевої.
   У  концерті візьмуть участь кращі виконавці, які навчаються класичному вокальному мистецтву, виконують арії, пісні української та світової музичної класики, серед них учасники і переможці Х Всеукраїнського фестивалю вокального мистецтва ім. Б.Гмирі. Зокрема, цього дня на сцені театру виступатимуть 24 юних виконавця з навчальних закладів Дніпропетровська, Дніпродзержинська та Кривого Рогу, зазначають в управлінні. 
    Творчий проект „Молодь розправляє крила ” вперше проведений у 2006 році за ініціативи управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради та головного диригента Дніпропетровського академічного театру опери та балету, народного артиста України Володимира Григоровича Гаркуші з метою розвитку класичного музичного мистецтва в регіоні, виявлення і підтримки молодих виконавців класичного музичного  мистецтва, вдосконалення їх виконавської майстерності.  Щороку в таких концертах беруть участь юні виконавці з Дніпропетровська та регіону, додають в управлінні.