Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття Х Всеукраїнського фестивалю вокального мистецтва ім. Б. Гмирі.

   23 квітня о 14.00 у консерваторії ім. М. Глінки (вул. Ливарна, 10) відбудеться відкриття Х Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю вокального мистецтва ім. Б. Гмирі. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає учасників заходу заступник міського голови Ірина Зайцева.
   Відкриття фестивалю проходитиме за участю симфонічного оркестру Дніпропетровського академічного театру опери та балету під керівництвом Володимира Гаркуші. Учасники почують виступи членів журі і переможців конкурсу попередніх років.  Цього року у фестивалі беруть участь 100 конкурсантів віком від 9 до 35 років з різних куточків України. Вперше у фестивалі беруть участь вокалісти із Китаю. Протягом трьох днів молоді дарування змагатимуться у вокальному мистецтві та обмінюватимуться своїми знаннями й враженнями. Оцінюватиме учасників фестивалю поважне журі, у складі якого народний артист України Валерій Буймістер, народна артистка України Нонна Суржина, народний артист України Анатолій Дуда та інші, зазначають в управлінні.
   25 квітня о 14.00 у консерваторії відбудеться закриття фестивалю, нагородження переможців та гала-концерт.
   Всеукраїнський фестиваль вокального мистецтва ім. Б.Гмирі проводиться у Дніпропетровську з 2004 року за ініціативою управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради та підтримки Міжнародного Фонду Бориса Гмирі.