Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки «Графіка без берегів».

  16 квітня о 14.00 у Дніпропетровському Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) відбудеться відкриття виставки творів художників екслібрису та графіки «Графіка без берегів». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Виставка присвячена пам’яті заслуженого працівника культури України, відомогодніпропетровського живописця та графіка, засновника клубу «Кобзар» Василя Івановича Хвороста.
   На виставці експонуватимуться  180 робіт 10 авторів. Значна частина експозиції – персональна виставка київського заслуженого художника України, живописця та графіка Петра Малишка та його сина художника-графіка Тараса Малишка. В експозиції також  роботи дніпропетровських художників з клубу екслібрису та графіки «Кобзар». На вернісажі  можна буде ознайомитись  з цілим спектром  стилістичних особливостей авторських індивідуальностей. Центральне місце в експозиції займає екслібрис – своєрідна мініатюрна графіка, в якій художник передає не тільки характер колекціонера книг, але й унікальність його  книжкового зібрання.  Експозиція дозволить побачити  ілюстрації до відомих літературних творів українських авторів, більшість з них – творчі  роботи, що ілюструють поезії та прозу Великого Кобзаря, зазначають у самому Будинку мистецтв.
   Виставка «Графіка без берегів» працює з 16 квітня  до 10 травня   з 10.00 до 18.00 години, крім суботи та неділі. Вхід – вільний.