Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття ХІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу музики ім.Фредеріка Шопена.

  16 квітня о 9.00 у дитячій школі української культури та мистецтв ім. О.Гончара  (вул. Радистів, 3) відбудеться урочистого відкриття ХІХ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української та польської музики ім. Фредеріка Шопена. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає учасників фестивалю заступник міського голови Ірина Зайцева.
  Фестиваль проходитиме з 16 по 18 квітня. У ньому беруть участь  65 юних піаністів з  дитячих, середніх та вищих музичних навчальних закладів різних міст України. Окрім виконання творів Ф. Шопена, учасники виконуватимуть твори сучасних українських композиторів, у тому числі з Дніпропетровська – це Олександр Нежигай, Володимир Скуратовський, Валентина Бронзі. На цьогорічному фестивалі майстер-клас проводитиме лауреат міжнародних конкурсів, професор Національної музичної академії України Борис Федоров. Гала-концерт переможців відбудеться  18 квітня о 18.00 у приміщенні обласної філармонії ім. Л. Когана, зазначають в управлінні.
  Організатор фестивалю-конкурсу - Дніпропетровське товариство ім. Ф.Шопена, що є єдиним представником України у Міжнародній Федерації шопенівських товариств при ЮНЕСКО.Цього року товариство відзначає 25 років.