Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Стартує арт-проект «Код нації - справжня єдність».

   3 квітня о 16.00 у Музеї українського живопису  (площа Червона, 5А)стартує новий український арт-проект «Код нації - справжня єдність». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
   У рамках цього проекту  відбудеться серія благодійних  художніх виставок у великих  містах  України та Західної  Європи. У Дніпропетровську виставка проходитиме з 3 по 20 квітня. На виставці будуть представлені до 50 робіт жінок-художниць, які є уродженцямиДонбасу та Криму.У роботах  авторів  використанорізноманітні матеріалиі техніки:живопис, графіка,кераміка, склотощо.
   Як зазначають організатори, головна ідея проекту – показати суспільству, що територіальний  поділ країни є умовним, а генетична пам’ять, цінності, прагнення - єдині для мешканців всіх регіонів України. Громадян України об’єднують  спільні риси національного характеру: любов до волі, щирість, працьовитість, гостинність,  любов до музики, наближеність українців до природи, культ жінки й родини, духовність, толерантність до інших народів, додають організатори.
   Автором арт-проекту «Код нації - справжня єдність» є художниця Марія Рец спільно з  групою  художників  – переселенців з Донбасу та Криму та партнерами  громадської організації «Україна - Шлях Єдності».