Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття меморіальної дошки Кирилу Андрієнку.

  17 лютого о 14.30 у середній загальноосвітній школі № 34 (вул. Кедріна, 57) відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки Кирилу Андрієнку, який загинув, виконуючи бойове завдання в зоні АТО. Про це повідомили у Красногвардійській районній раді. Захід відбудеться за участю керівництва району, батьків Кирила, військовослужбовців, однокласників, друзів, вчителів та учнів школи.
  Випускник школи Кирило Андрієнко героїчно загинув, виконуючи бойове завдання командування в зоні АТО. Кирило закінчив академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові з «золотою» медаллю. На початку офіцерської кар’єри в елітній частині Українського війська – 3 полку спеціального призначення – Кирило став одним з кращих офіцерів-розвідників. В 2013 році його підрозділу довірили захищати честь України на Міжнародних змаганнях «CambrianPatrol 2013», які проводилися у Великій Британії серед розвідувальних груп військ спеціального призначення. Завдяки високій підготовці українські спецпризначенці вибороли «бронзову» медаль.
  З перших днів проведення АТО Кирило успішно виконував бойові завдання командування, врятував не одне людське життя. Нагородою за це стало чергове військове звання «капітан» та представлення до ордену Богдана Хмельницького. В липні 2014 року, виконуючи бойове завдання в зоні АТО, Кирило Андрієнко у неповні 27 років трагічно загинув, повідомляють у самій школі.