Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську нагородять переможців конкурсу ім.А.Я.Штогаренка.

    11 грудня о 15.00 у залі дитячої музичної школи №15 (вул. Генерала Грушового, 8а) відбудеться святковий концерт  та нагородження переможців 12 міського фестивалю української музики та співу ім. А.Я.Штогаренка. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає переможців та учасників конкурсу заступник міського голови Ірина Зайцева.
  Цього року у фестивалі взяли участь понад 600 музикантів різного віку, які змагалися у наступних номінаціях: «Сольний спів», «Вокальні ансамблі» (малі та великі форми), «Хори», «Інструментальне соло», «Інструментальні ансамблі», «Оркестри» та «Викладачі». Найкращих обирали  представники Дніпропетровської консерваторії ім. Глінки, Дніпропетровського коледжу культури та мистецтв, Дніпропетровського педагогічного коледжу, викладачі музичних шкіл міста. Учасників концерту нагородять пам’ятними дипломами та статуетками, зазначають в управлінні.
   Фестиваль української музики та співу ім. А.Я.Штогаренка заснований у 2003 році з метою розвитку і популяризації українського національного музичного мистецтва, підтримки аматорських колективів та творчих здібностей учнів музичних шкіл. Організатор фестивалю - управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
   Ім’я видатного українського митця, нашого земляка Андрія Яковича Штогаренка широко відоме не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Композитор, викладач, громадський діяч, народний артист СРСР, Герой соціалістичної праці, багато років очолював, як ректор, Київську консерваторію ім.. П.Чайковського. Одна з найстаріших дитячих музичних шкіл Дніпропетровська носить ім’я Штогаренка, додають в управлінні.