Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Х етап програми обов’язкового навчання плаванню учнів молодших класів.

   27 листопада об 11.30 на базі басейну спортивного комплексу  «Метеор»  (вул. Макарова, 27) стартує Х етап програми обов’язкового навчання плаванню учнів молодших класів (2-4 класи). Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Ірини Зайцевої.
   До занять з плавання були залучені школярі загальноосвітніх шкіл  № 15, 30, 46, вони навчатимуться у басейні спортивного комплексу  «Метеор». Усього ж у десятому  етапі програми з плавання беруть участь 200 школярів. Тренери навчатимуть дітей плаванню упродовж трьох місяців (24 заняття). В кінці етапу діти складуть екзамен і покажуть чому вони навчилися. Усі школярі отримають сертифікат і значок «Я вмію плавати», зазначають в управлінні.
   Програма з плавання серед учнів молодших класів стартувала у 2007 році. З того часу навчилися плавати понад 9 тисяч школярів молодших класів із 43 загальноосвітніх шкіл.   Після закінчення занять з плавання 25 % учнів початкових класів продовжують займатися в навчально-тренувальних групах дитячих спортивних шкіл з плавання та виступають на змаганнях, додають в управлінні.