Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Покладання квітів з нагоди 71-ї річниці визволення Дніпропетровська.

25 жовтня о 10:00 відбудеться покладання квітів шани та пам'яті домонумента „Вічна Слава”з нагоди  71-ї річниці визволення Дніпропетровська від фашистських загарбників. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. У покладанні квітів візьмуть участь ветерани Великої Вітчизняної війни, ветерани-визволителі міста, керівники міста та області, голови обласної та міської  ветеранської організацій, керівники силових структур, представники політичних партій, громадських організацій та духовенство. 
     На церемонії прозвучить Гімн України у виконанні духового оркестру,  пролунає військовий салют у 10 залпів. 
      За інформацією управлінні праці та соціального захисту населення міської ради, сьогодні у Дніпропетровську  мешкають 49 учасників оборони та визволення міста.
      23 жовтня 1943 року з плацдарму у селищі Військовому перейшли у наступ частини та  з'єднання 8-ї Гвардійської Армії, 24 жовтня у районі с. Аули наступ почали і війська 46-ї Армії. При цьому 152-а стрілецька дивізія, яка форсувала Дніпро у районі Сухачівки, вела наступ на західну частину міста, а 39-а Гвардійська стрілецька дивізія (форсувала Дніпро у районі Старих Кайдаків) - на східну частину.
     25 жовтня 1943 року 152-а стрілецька та 39-а Гвардійська стрілецька дивізії визволили Дніпропетровськ від німецько-фашистських загарбників.