Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочисте прийняття клятви ліцеїста.

  17 жовтня об 11.00 на подвір’ї біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації (просп. Кірова, 1) відбудеться урочисте прийняття клятви ліцеїста вихованцями ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Про це повідомили в управлінні освіти та науки Дніпропетровської міської ради.
  За традицією ліцеїсти складатимуть клятву напередодні Дня визволення міста Дніпропетровська від фашистських загарбників. Цього навчального року клятву прийматимуть 112 вихованців (80 ліцеїстів І курсу – 9 клас, 42 ліцеїсти ІІ курсу – 10 клас). Після складання клятви кожен ліцеїст отримує «Значок ліцеїста». Під час заходу вихованці ліцею продемонструють здобуті навички, з-поміж іншого розбиратимуть та збиратимуть автомат Калашникова, покажуть елементи рукопашного бою, зазначають в управлінні.
  Клятва ліцеїста приймається щороку на урочистому шикуванні особового складу ліцею вихованцями, які вступили до закладу освіти у поточному навчальному році. Мета заходу - формування вірного і відданого громадянина незалежної України, здатного захищати її суверенітет та недоторканність.
  На сьогодні у ліцеї навчається 330 учнів 9-11 класів. У закладі поглиблено вивчається фізична культура та курс «Захист Вітчизни», який складається з предметів: військова підготовка, вогнева підготовка, тактична підготовка, стройова підготовка, історія українського війська, військова етика та психологія.
  Офіцер-вихователь ліцею старший лейтенант Юрій Анатолійович Золотарьов бере участь в АТО в складі 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Збройних Сил України. Випускник 2012 року Ростислав Нікітін служив у складі 25-ї повітряно-десантної бригади і загинув 30 липня під містом Шахтарськ, додають в управлінні.