Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки "Народне мистецтво козацького краю".

  15 жовтня о 12.00 у Будинку мистецтв Дніпропетровської міської ради (вул. Філософська, 23, приміщення колишнього кінотеатру «Червоногвардієць») відбудеться відкриття виставки декоративно-прикладного та декоративно-ужиткового мистецтва «Народне мистецтво козацького краю». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
  На виставці буде представлено близько 300  зразків народного мистецтва, які створили 60 майстрів. Експонати виготовлені із різноманітних матеріалів: соломи, дерева, лози,  паперу, глини, кукурудзи, тканини і ниток.  Представлені  творчі роботи ілюструють різні види декоративно-ужиткового мистецтва: вишивку, іграшкарство, писанкарство, витинання, художнє  плетіння з природних матеріалів, в’язання, художню обробку дерева,  декоративний розпис тощо, зазначають в управлінні. 
  Під час  виставки планується також проведення літературного конкурсу, екскурсій,  зустрічі з мистецтвознавцями та «круглий стіл» учасників виставки, додають в управлінні.
  Виставка працюватиме до 28 жовтня.