Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Вечір пам’яті скульптора Вадима Сідура.

  18 червня о 16.00 у Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) розпочнеться вечір пам’яті скульптора Вадима Сідура. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться з нагоди 90-річчя від дня народження митця.  
  У вечір пам'яті буде презентована виставка скульптурних творів лауреатів премії ім. Вадима Сідура: скульпторів Гарніка Хачатряна, Юрія Павлова, Степана Жиляка та Олександра Зобенка. На вечорі виступатимуть журналісти, мистецтвознавці, які писали про життєвий і творчий шлях митця, серед них Володимир Платонов, Семен Заславський, Людмила Тверська. Відвідувачі матимуть можливість переглянути документальний фільм про митця, зазначають в управлінні.
  Вадим Сідур – відомий скульптор, поет та філософ. Народився 28 червня 1924 року в Дніпропетровську. Він створив надзвичайно емоційні та виразні скульптурні роботи: «Головы слепых», «Инвалиды», «Узник», «Памятник погибшим от бомб», «Треблинка», «Памятник погибшим от насилия», «Пророки», «Погибшие», «Памятник оставшимся без погребения». Більшість з цих пам’ятників встановлені в містах Європи та Америки. Загалому у творчому доробку митця понад 500 скульптур, понад 2 тисяч графічних робіт та збірки віршів, додають в управлінні.