Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочистості з нагоди 200-ї річниці народження Т.Г.Шевченка

     9 березня об 11.00 у парку  ім. Шевченка  (Комсомольський острів) відбудеться  покладання квітівдо пам’ятника Т. Г. Шевченку з нагоди 200-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Квіти пам`яті та вдячності покладатимуть керівники області та міста, голови районних у місті рад, видатні митці Дніпропетровська та громадськість міста.
   Під час заходу прозвучить вірш Т.Г. Шевченка «Тополя» у виконанні актриси театру ім. Т.Г. Шевченка Галини Самари у супроводі ансамблю бандуристів. Хор Дніпропетровського коледжу культури та мистецтв виконає пісню „Реве та стогне Дніпр широкий ”, народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Михайло Мельник читатиме вірш “І мертвим, і живим, і ненародженим ”, зазначають в управлінні.
   Після урочистої частини біля пам’ятника проходитиме творчий марафон „Вдивляється Тарас у душу України ", під час якого виступатимуть переможці міського конкурсу читців
«Нетлінне слово Кобзаря», а також творча громадськість міста, яка читатиме вірші та співатиме пісні на твори Тараса Григоровича Шевченка, додають в управлінні.
    9 березня виповнюється 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. 2014 рік оголошений в Україні Роком Тараса Шевченка.