Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Колегія міського департаменту охорони здоров’я.

   20 лютого об 11:00  у приміщенні Дніпропетровської міської ради (пр. К.Маркса, 75а, сесійна зала) відбудеться підсумкова колегія департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради. Про це повідомили у самому департаменті.
   Колегія відбудеться за участю головних лікарів центрів первинної медико-санітарної допомоги, завідувачів амбулаторій центрів, головних лікарів лікувально-профілактичних закладівміста, завідувачів кафедрами Дніпропетровської медичної академії, фахівців департаменту та інших. Учасники підведуть підсумки надання  первинної медико-санітарної допомоги  та організації співпраці лікувальних закладів різних рівнів надання медичної допомоги за 2013 рік і окреслять плани роботи на 2014 рік.
   Для  зміцнення матеріальної бази центрів первинної медико-санітарної допомоги  в 2013 році  з міського бюджету  було виділено 6 мільйонів 600 тисяч гривень. Проведено капітальні ремонти в 6 амбулаторіях, поточні - в 53. Введена в експлуатацію після реконструкції будівля колишнього притулку «Надія»,  в якій зараз розташована нова  амбулаторія загальної практики-сімейної медицини №9  центру первинної медико-санітарної допомоги №4. У звітному році з міського бюджету фінансувалися 6 галузевих та 2 спільні з управлінням праці та соціального захисту населення  соціальні Програми на загальну суму понад 16 мільйонів гривень, зазначають у департаменті.
   За останні два роки бюджетним коштом для центрів первинної медико-санітарної допомоги міста підготовлено 199  лікарів  та  235 медичних сестер за фахом  «Сімейна медицина», в 2014 році  заплановано навчання ще 80  лікарів та 144 медичних сестер.
   В 12-ти центрах первинної медико-санітарної допомоги міста  працюють  3 тисячі 779 медичних працівників,  в тому числі  320 сімейних лікарів, 127 дільничних терапевтів, 81 дільничний педіатр, понад 300 лікарів - фахівців: це дорослі й дитячі хірурги, отоларингологи, офтальмологи, неврологи, акушери – гінекологи, додають у департаменті.