Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську вшанують пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

   15 лютого о 10.00 біля пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам «Вибух пам'яті» (вул. Набережна В.І Леніна) відбудеться урочисте покладання квітів з нагоди відзначення у місті Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та Дня пам`яті воїнів-інтернаціоналістів(25 річниця від дня остаточного виведення радянських військ з Республіки Афганістан). Про це повідомили в департаменті взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи і з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю керівників області та міста, воїнів-інтернаціоналістів, членів їх родин та мешканців міста.
    Під час заходу планується проходження під звуки військового духового оркестру колони воїнів-інтернаціоналістів та членів сімей загиблих в Афганістані, урочистим маршем пройдуть офіцери управління гвардійського ордена Червоного Прапора оперативного командування «Південь», військовослужбовці 25–ї окремої повітрянодесантної Дніпропетровської бригади високомобільних десантних військ та 138-ї Дніпропетровської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України. У парадному строю також пройдуть воїни Внутрішніх військ МВС України – військовослужбовці військової частини 3021. До урочистого маршу долучаться і кінологи Кінологічного Центру Управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області зі своїми вихованцями та ін.
 На сьогодні у Дніпропетровську проживає близько 3,5тисячіучасників бойових дій на території інших держав. Згідно з Указом Президента України 2014 рік проголошено роком вшанування учасників бойових дій на території інших держав.