Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Заходи з нагоди свята Водохреща.

  19 січня о 9.00  у Свято-Троїцькому кафедральному соборі з нагоди свят Богоявлення та Водохреща розпочнеться Божественна літургія, яку проведе  Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Владика Іриней. Про це повідомили у Дніпропетровській Єпархії.
  Об  11.00  від  Свято-Троїцького кафедрального собору розпочнеться хресна хода за маршрутом: Свято-Троїцький кафедральний собор – пл. Червона – вул. Короленка – вул. Московська – вул. Плеханова – вул. Миронова – вул. Набережна В.І. Леніна – храм Собору Предтечі та Хрестителя Господня Іоанна (перехрестя вул. Набережної В.І. Леніна та вул. Миронова).
  Об 11.30 біля Собору Предтечі та Хрестителя Господня  Іоанна відбудеться молебен та Велике освячення вод р. Дніпро. Захід відбудеться за участю очільників області та міста.
  О 12.15 на розі проспекту Воронцова та вулиці Побежимова розпочнеться  хресна хода до Воронцовського пляжу, повідомляють в Індустріальній районній раді.
  З 13.00 на території пляжу розпочнеться Богослужіння, яке проведуть Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней та настоятель храму Святого Архистратига Михаїла отець Василій (Бринзей). На помості на Дніпрі вони освятятьводи річки і окроплять  священною водою всіх присутніх. Після цього  всі бажаючі зможуть зануритися у воду. Для  цього підготовлено спеціальні місця для купання та розгорнуто намети - роздягальні з обігрівом. Окрім цього на пляжі працюватиме польова кухня, де пригощатимуть кашею та іншими стравами. Розважати гостей заходу цього дня будуть танцювальні і вокальні колективи, додають у райраді.  
  Об 11.00 на дитячому пляжі Комсомольського острову розпочнеться зимове купання. Міська федерація зимового плавання проведе процедуру обтирання, посвячення у моржі серед присутніх. До заходу можуть долучитися усі бажаючі. Також під час заходу відбудеться театралізована вистава «Зустріч з Нептуном», повідомляють в управлінні у справах молоді та спорту міськради. .
  О 10.00 на пляжі житлового масиву “Придніпровськ” (парк ім. Станіславського, в районі ресторану “Адмірал Нельсон”) розпочнеться районне свято Богоявлення та Водохрещення Господнього з традиційним купанням у річці Дніпро.Про це повідомили у Самарській районній раді. Настоятель Свято-Миколаївського Храму Отець Костянтин (Гладун) освятить води р. Дніпро і окропить священною водою всіх присутніх і тих, хто занурюватиметься у річку. Під час заходу буде організовано роботу польової кухні та безкоштовне чаювання,а гостей заходу розважатиме фольклорний колектив «Горлиця», зазначають у райраді.