Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виставка творів заслуженого діяча мистецтв України Василя Мірошниченка.

  16 січня о 16.00 у художньому музеї (вул. Шевченка, 21) відбудеться  відкриття виставки творів заслуженого діяча мистецтв України  Василя Мірошниченка. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. На відкриття виставки завітає заступник міського голови Ірина Зайцева.
  Виставка присвячена 55-річчю Василя Мірошниченка, який є постійним учасником  обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок. Його пейзажі експонувалися на персональних виставках в Старгарді (Польща), Києві, Дніпропетровську, Нікополі і зберігаються в музеях і приватних колекціях України та зарубіжжя. Значну увагу Василь Мірошниченко приділяє архітектурі, художньому проектуванню та дизайну. У співавторстві зі скульпторами він є автором пам’ятника Д. І. Яворницькому, меморіальних дощок видатним землякам. Під керівництвом Василя Мірошниченка та за його безпосередньої участі було створено ансамбль площі ім. 80-річчя Дніпропетровської області та пам’ятний знак на честь ФК «Дніпро».За його проектами оздоблено інтер’єри Палацу юнацтва, Будинку органної і камерної музики, готелю «Рассвет» у Дніпропетровську, музею Великої Вітчизняної війни у Донецьку, зазначають в управлінні.
  З 2004 року Василь Мірошниченко голова Дніпропетровської організації Національної спілки художників України, з 2012 року – голова Дніпропетровського обласного відділення Українського Фонду культури. За творчі досягнення та активну громадську діяльність  митець має численні грамоти, дипломи та нагороди, в 2008 році йому було присвоєне почесне звання  – заслужений діяч мистецтв України, додають в управлінні.