Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підписання кредитної угоди на реалізацію проекту з підвищення енергоефективності у бюджетних установах.

  13 грудня о 15.00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться підписання кредитної та грантової угоди на реалізацію пілотного проекту «Підвищення енергоефективності у бюджетних установах міста» на базі «енергетичного перфоманс-контракту». Про це повідомили в управлінні міжнародних зв’язків Дніпропетровської міської ради.
   Грантову угоду підписуватиме міський голова Іван Куліченко та керівник фонду Східноєвропейського партнерства по енергоефективності та навколишньому середовищу Андерс Лунд, кредитну – директор комунального підприємства «Дніпропетровська муніципальна енергосервісна компанія» Едуард Зонов та керівник сектору інфраструктури  і енергетики в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку Марк Магалецький.
  Загальне фінансування пілотного проекту «Підвищення енергоефективності у бюджетних установах міста» становить 12,5 мільйонів євро, з них 10 мільйонів євро надасть у вигляді кредиту ЄБРР та 2,5 мільйонів євро – це інвестиційний грант, який надає фонд Східноєвропейського партнерства.
  Проект реалізовуватиметься у 84 школах та дитячих садках міста. Його виконавцями будуть спеціалізовані інжинірингові  та енергосервісні компанії, обрані під час тендеру. У  навчальних закладах планується провести повну термомодернізацію будівель, з-поміж іншого, утеплити зовнішні стіни, покрівлі, підлоги, замінити двері, вікна на металопластикові, встановити автоматичний вузол подачі теплоносія, регулятори витрати теплоносія системи опалення, провести ізоляцію трубопроводів системи опалення тощо.