Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Тренінгові заняття для сімейних лікарів.

  13 грудня о 9.30 в навчально-методичному центрі з питань організації роботи лікарів загальної практики-сімейної медицини, що знаходиться на базі центру первинної медико-санітарної допомоги №3 (вул. Панікахи, 53) відбудуться тренінгові заняття для сімейних лікарів та педіатрів центрів первинної медико-санітарної допомоги. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.
   Під час занять викладачі кафедр Дніпропетровської медичної академії та фахівці санітарно-епідеміологічної служби проводитимуть лекції щодо профілактики грипу та особливостей догляду за доношеними і недоношеними дітьми, діагностики  та медичного нагляду за дітьми з вродженими вадами серця, а також обговорюватимуть проблеми сучасного лікування позагоспітальних пневмоній у дітей, зазначають у департаменті.
   Цього року на базі центру первинної медико-санітарної допомоги №3 було створено навчально-методичний центр з питань організації роботи лікарів загальної практики-сімейної медицини. Робота у тренінговому центрі організована по двох напрямках. Перш за все  - це отримання додаткових теоретичних знань лікарями загальної практики-сімейної медицини. Щомісячно у центрі проводяться лекції та семінарські заняття щодо медичної допомоги дорослим і дітям, спостереження за вагітними. Заняття проводять співробітники профільних кафедр Дніпропетровської медичної академії, головні міські спеціалісти з різних напрямків медицини. Зокрема, проведені заняття з актуальних проблем терапії, педіатрії, акушерства, гінекології, офтальмології, отоларингології, медицини невідкладних станів, інфекційних захворювань. На сьогодні постійними слухачами центру є близько 180 сімейних лікарів міста.  Окрім того, у тренінговому центрі лікарі можуть відпрацювати навички роботи на діагностичному обладнанні, яким укомплектовані амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.