Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зустріч Івана Куліченка з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

  13 грудня о 14:00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, кім. 724) відбудеться зустріч міського голови Івана Куліченка з учасниками  ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради.  На захід запрошені 46 ліквідаторів, 10 з них будуть вручені подяки.
  В рамках комплексної програми соціального захисту громадян Дніпропетровська, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2011 - 2013 роки з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС буде виплачено щорічну  матеріальну допомогу 1 тисячі 198 інвалідам – чорнобильцям у розмірі 500 гривень. 
  В рамках зазначеної програми коштом міського бюджету надається матеріальна та натуральна допомога  громадянам,  постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Наприклад, у квітні  904 вдів (вдівців) померлих громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,  отримали  матеріальну допомогу у розмірі 600 гривень, 72 дітей, постраждалих   внаслідок Чорнобильської катастрофи, а саме всі: діти – інваліди, діти - сироти та напівсироти отримали натуральну  допомогу.
  Окрім того, 28інвалідів – чорнобильців,  у будинках яких відсутні технічні умови проведення лінійного зв’язку, забезпечені мобільними телефонам  з частковою оплатою розмов у розмірі 35 гривень на місяць. Операторами  кабельного телебачення надається 50 % знижка  інвалідам – чорнобильцям  за користування 1 та 2 пакетами. З початку цього року надається  адресна допомога у розмірі 100 гривень  на місяць на оплату житлово-комунальних послуг дружинам (чоловікам) померлих громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, смерть яких не пов’язана з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
  У Дніпропетровську мешкають 7 тисяч 215 осіб, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи.
  14 грудня відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.