Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виставка «Кримські миттєвості. 100 етюдів».

   14 листопада о 16:00 у художньому музеї (вул. Шевченка, 21) відбудеться відкриття виставки творів заслуженого художника України Григорія Чернети «Кримські миттєвості. 100 етюдів», присвяченої 65-річчю від дня народження митця. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Ірини Зайцевої.
На виставці демонструватиметься одна з граней творчості Григорія Чернети – пленерний пейзажний живопис. Кожного року художник разом з колегами та учнями мандрує Україною, прагнучи вивчити та пізнати природу своєї Батьківщини, і виставка демонструє краєвиди одного з найкрасивіших куточків нашої країни – Криму, зазначають в управлінні.
   Понад 30 років, відразу після закінчення Ленінградського інституту живопису, скульптури і архітектури ім. І.Ю.Репіна, художник Григорій Чернета викладає спецдисципліни у театрально-художньому коледжі. Роботі з натури художник приділяє особливе значення, адже природа є кращим вчителем для митця. Тому невипадково Григорій Олександрович започаткував щорічний виставковий проект «Січеславський пленер», який цього року буде проведено вже вчетверте.