Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нагородження переможців виставки-конкурсу «Чарівні барви Дніпра».

  10 жовтня о 15.00 у виставковій залі Дніпропетровської організації Національної спілки художників України (вул. Набережна Перемоги,11) відбудеться нагородження переможців VIІ Всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва «Чарівні барви Дніпра». Церемонію приурочено до Дня художника. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.  
  На виставці, яка відкрилася 12 вересня представлені близько 250 робіт (живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво) 157 художників із різних міст України. Виставка традиційно носить конкурсний характер, тому під час урочистостей буде оголошено переможців за номінаціями: живопис, графіка, скульптура,  декоративно-прикладне мистецтво. Також нагородять лауреатів  міських іменних мистецьких премій 2013 року у галузі образотворчого мистецтва: ім. Федора Решетнікова (для живописців і графіків),  ім. Вадима Сідура (для скульпторів); ім. Тетяни Пати (для художників-дизайнерів та майстрів декоративно-прикладного мистецтва); ім. Михайла Паніна (для художників, які займаються педагогічною діяльністю, та мистецтвознавців), зазначають в управлінні.
  Художників у місті готують у 2-х художніх школах, 2-х школах мистецтв, гуртках образотворчого мистецтва у 3-х музичних школах, на художньому відділенні театрально-художнього коледжу, спеціалізованих відділеннях Дніпропетровського національного університету та Придніпровської академії будівництва та архітектури. Всього у місті працює понад 2 тисячі художників.
  День художника проводиться щорічно у другу неділю жовтня.