Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Конкурс на звання кращого сімейного лікаря Дніпропетровська.

   20 вересня о 12.00 у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради  (просп. Карла Маркса, 75а, 3 поверх, зала засідань) відбудеться конкурс на звання кращого сімейного лікаря міста. Про це повідомили у самому департаменті.
   У конкурсі візьмуть участь 12 лікарів загальної практики – сімейної медицини, по одному від кожного центру первинної медико-санітарної допомоги. Ці лікарі стали кращими під час конкурсів у своїх центрах. Учасники конкурсу представлять відео-презентацію свого центру та будуть відповідати на теоретичні та практичні питання. Переможець конкурсу представлятиме Дніпропетровськ на обласному етапі конкурсу.
   Конкурс на звання кращого сімейного лікаря міста проводиться з метою збільшення привабливості цієї спеціальності для молодих спеціалістів та підвищення суспільного статусу сімейного лікаря, зазначають у департаменті.
   Сімейний лікар здійснює первинний прийом дітей, дорослих, вагітних жінок та людей похилого віку, тобто лікуватись у нього та одержувати медичні поради можна усією сім’єю. Фахову підготовку сімейні лікарі проходять у Дніпропетровській державній медичній академії. За шість років навчання та два роки інтернатури вони вивчають 16 різних медичних спеціальностей. Після закінчення навчання освіта сімейних лікарів продовжується під час тренінгів, семінарів, курсів підвищення кваліфікації, де весь час відбувається обмін досвідом та оволодіння новими досягненнями медичної науки і практики. Сьогодні у Дніпропетровську працюють 194 сімейних лікаря (в минулому році таких фахівців було 134), додають у департаменті.