Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Покладання квітів до пам’ятника Олексію Федорову.

  20 вересня об 11.00 за адресою просп. К. Маркса, 97 відбудеться урочисте покладання квітів  до пам’ятника Двічі Герою Радянського Союзу Олексію Федоровичу Федорову в рамках відзначення Дня партизанської слави. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради. У заході візьмуть участь 10 учасників партизансько-підпільного руху, керівництво області та міста, представники громадських організацій.
  До Дня партизанської слави в рамках міської програми «Ветеран» коштом міського бюджету 40 партизанів та підпільників отримають по 450 гривень матеріальної допомоги через поштові відділення міста.  
  Сьогодні у Дніпропетровську мешкають 40 ветеранів-партизан та підпільників. День партизанської слави  відзначається щорічно 22 вересня. Саме цей день 1941 року  вважається днем початку підпільно-партизанського руху в Україні. Указ про День партизанської Слави на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, підписав Президент України у 2001 році, додають в управлінні.