Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-сінема».

   18 вересня о 16.00 у приміщенні Будинку мистецтв (вул. Філософська 23, приміщення колишнього кінотеатру «Червоногвардієць») відбудеться відкриття 9-го Міжнародного фестивалю екранних мистецтв  «Дніпро-сінема» ім. Данила Сахненка. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
    На цьогорічний фестиваль було подано понад 130 фільмів, 95 з яких відібрано для демонстрації. Глядачі зможуть побачити фільми кінематографістів Києва та Одеси, Черкас та Івано-Франківська, Кіровограда та Херсона, Запоріжжя та Калінінграда, Мінська та Гомеля (всього понад 20 міст). Під час фестивалю,крім конкурсних переглядів, відбудуться творчі зустрічі з авторами та членами журі у вищих навчальних закладах, бібліотеках, клубах, презентація книги «Відновлено ще одну сторінку історії» (редактор і упорядник О.О. Пільонов), показ фільмів-реконструкцій.  Цей рік – ювілейний для Дніпропетровського осередку Національного союзу кінематографістів України і у програмі фестивалю відбудеться творчий вечір – вшанування дніпропетровських кінематографістів.
    Конкурсні перегляди фільмів відбудуться в приміщенні Будинку мистецтв, сеанси: 14:00, 16:00, 18:00.  Телефон для довідок: (0562) 42-58-31, зазначають в управлінні.
    Міжнародний фестиваль екранних мистецтв  «Дніпро-сінема»  ім. Данила Сахненка проводиться у Дніпропетровську з 2004 року з ініціативи Дніпропетровського осередку Національної спілки кінематографістів України. У першому фестивалі брали участь всього 9 авторів із Дніпропетровська та було показано 18 фільмів. З 2006 року організатори присвячують фестиваль одному із фундаторів українського кіно, оператору і режисеру з Катеринослава Данилові Сахненку, пошуком матеріалів про життя та творчість якого члени осередку займаються вже декілька років.