Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виставка Марії Яненко.

  7 серпня о 16.00 у Дніпропетровському художньому музеї(вул. Шевченка, 21)відбудеться відкриття персональної виставки творів майстра Петриківського розпису Марії Яненко. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Ірини Зайцевої.
  В експозиції представлено близько 100 творів, виконаних у техніці Петриківського розпису на різних матеріалах – папір, полотно, дерево, зазначають в  управлінні.
  Марія Іллівна Яненко – член Національної спілки художників України, майстер народної творчості. Твори Марії Яненко зберігаються у Дніпропетровському художньому музеї, Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. І. Яворницького та Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (м. Київ), приватних колекціях в Україні та за кордоном. Протягом багатьох років Марія Іллівна працює в Центрі народного мистецтва «Петриківка». В своїх творах Марія Яненко оспівує красу та багатство природи рідного краю. У цьому могли переконатися численні відвідувачі грандіозної виставки «Петриківський розпис – колір традицій», яка пройшла у червні цього року у штаб-квартирі ЮНЕСКО (м. Париж). Там були представлені експонати з колекції Дніпропетровського художнього музею, зокрема і мальовки Марії Яненко.2013 рік – важливий для мистецтва «Петриківки», яке виборює можливість бути внесеним до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.
   Виставка творів майстра Петриківського розпису Марії Яненко працюватиме до 25 серпня, зазначають в управлінні.