Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Закриття дитячого турніру з футболу «Шкіряний м'яч».

  22 червня о 12.30 на стадіоні Молодіжного парку (вул. Набережна Заводська, 53а) відбудеться закриття дитячого всеукраїнського турніру з футболу «Шкіряний м'яч». Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. Привітає учасників змагань заступник міського голови Ірина Зайцева.
  У змаганнях взяли участь 8 команд, а це понад 100 дітей із Львова, Хмільника, Кременчука, Джанкоя, Кіровограда, Харкова та Тернополя. Дніпропетровськ представляла команда «Парус» 54-ї школи. Переможці турніру отримають кубки, медалі та грамоти, зазначають в управлінні.
  Турнір «Шкіряний м'яч» був започаткований за ініціативою радянського футболіста Льва Яшина у 1964 році. У Дніпропетровську фінальні змагання проводилися лише одного разу у 1976 році. Свого часу у змаганнях «Шкіряний м'яч» брали участь такі відомі футболісти як Олег Блохін,Олег Романцев, Федір Черенков, Валерій Карпін, Андрій Шевченко, Юрій Жирков, Алан Дзагоєв, Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка та багато інших. Турнір «Шкіряний м'яч» проводиться з метою популяризації спорту серед дітей. Організатори змагань – Асоціація аматорського футболу України, Міністерство освіти та науки України та  управління у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.