Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Презентація руху буккросингу.

 5 червня о 16.00 у торгівельному центрі «Україна» (просп К. Маркса, 54, гіпермаркет «Буклет») відбудеться відкриття полиці буккросингу. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.
 Буккросинг – це суспільний рух, що діє за принципом «звільнення» книг у громадських місцях, його суть у тому, що людина, прочитавши книгу, залишає її у парку, кафе, поїзді, станції метро, для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати, і у свою чергу повторити процесс, зазначають в управлінні.
 Вперше ідею буккроссингу запропонував американський  спеціаліст з інтернет-технологій Рон Хорнбекер у травні 2001 року.  Він зрозумів, що кількість книг в його будинку досягла критичної маси. Тоді Рон відібрав 20 книжок, наклеїв на обкладинку кожної прохання до людини, що знайшла цю книгу зареєструватися на його сайті. Через півроку на сайті Рона було близько 300 активних користувачів, які «відпускали» книги і приводили нових учасників-читачів, повідомляють в управлінні.
 В Україні полички буккроссингу існують у Києві, Миколаєві, Львові та Хмельницькому. Цього року до руху долучиться Дніпропетровськ. Ініціаторами відкриття полиці в Дніпропетровську стали Дніпропетровська молодіжна рада при міському голові та гіпермаркет «Буклет», додають в управлінні.