Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Концерт-фестиваль «Молодь розправляє крила».

  18  травня о 12.00 на сцені Дніпропетровського академічного театру опери та балету (пр. Карла Маркса, 72а) відбудеться концерт-фестиваль «Молодь розправляє крила». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
  18 травня на сцені виступатимуть учні музичних шкіл, які навчаються грі на різних музичних інструментах (фортепіано, скрипці, віолончелі, флейті, саксофоні та на  інших). Другий день концерту-фестивалю відбудеться 19 травня о 12.00. Цей день присвячено мистецтву академічного вокалу – діти та студенти музичних училищ Дніпропетровської області виконуватимуть арії, пісні української та світової музичної класики. Юним виконавцям буде вручено сертифікати про участь у фестивалі, зазначають в управлінні. 
   Фестиваль «Молодь розправляє крила» вперше проведений у 2006 році за ініціативи управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради та головного диригента Дніпропетровського академічного театру опери та балету, народного артиста України Володимира Григоровича Гаркуші. Мета фестивалю -  розвиток класичного музичного мистецтва в регіоні, виявлення і підтримка молодих виконавців класичного музичного  мистецтва, вдосконалення їх виконавської майстерності.  Щороку в таких концертах беруть участь близько 40 юних виконавців з Дніпропетровська та регіону, додають в управлінні.