Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Творчий вечір до Дня поезії.

  21 березня о 16.00 у Центральній міській бібліотеці ( вул. Леніна, 23) відбудеться літературно-музичний вечір «Нехай музика і живопис заговорять віршами». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Літературно-музичний вечір проводиться до Всесвітнього дня поезії. Захід відбудеться за участю заступника міського голови Ірини Зайцевої.
  У програмі вечора виступи відомих у нашому місті літераторів та молодих поетів - лауреатів конкурсу «Літературна надія Дніпра». На вечорі також прозвучать музичні твори на вірші дніпропетровських композиторів. Цього дня буде представлена й виставка акварелей молодих дніпропетровських художників, зазначають в управлінні.
  Під час заходу заступник міського голови Ірина Зайцева вручить грошовий сертифікат на видання збірника переможцям конкурсу віршів про наше місто «Чарівний мій Дніпропетровськ». Конкурс проводився до Дня міста у 2012 році. Ініціатором його проведення була Центральна міська бібліотека спільно з міським сайтом gorod.dp.ua. У конкурсі взяли участь близько 30 дніпропетровських поетів. Вірші фіналістів публікувалися на міському сайті. Переможці читали свої вірші на День міста в парку ім. Лазаря Глоби, а тепер за сприяння міської влади міські поети матимуть змогу видати спільну збірку своїх творів, додають в управлінні.
  21 березня відзначається Всесвітній день поезії, його запроваджено рішенням ЮНЕСКО 1999 року.