Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

"Приемственность поколений" запрошує містян.

15 березня  о 15.00 у виставковій залі Дніпропетровської організації Національної спілки художників України (вул. Набережна Леніна, 11) відбудеться відкриття виставки образотворчого мистецтва «Приемственность поколений». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
  Для мешканців міста свій сімейний доробок представлять три покоління сім’ї Павлових-Корольових: заслужений художник України, скульптор Юрій Павлович Павлов; його дочка, художник-монументаліст Тетяна Юріївна Павлова-Корольова та її чоловік, художник-монументаліст Микола Вікторович Корольов. На виставці будуть представлені різні види образотворчого мистецтва: скульптура, живопис, графіка. Кожен з авторів демонструє своє бачення навколишнього світу, свою майстерність у різних видах і жанрах, стилі та техніці образотворчого мистецтва, кожен розвиває тему, яка припала йому до душі.   Виставка буде працювати до 25 березня, зазначають в управлінні.
  З роботами Юрія Павлова мешканці міста добре знайомі –  це пам’ятники афганцям та студентам залізничного технікуму, рельєфи та скульптури театру ім. Т.Г. Шевченка та ін. Твори автора зберігаються у Дніпропетровському художньому музеї та інших мухеях України та Росії. Тетяна Павлова-Корольова спеціалізується в монументально-декоративному мистецтві. ЇЇ декоративні розписи, мозаїки, вітражі прикрашають численні будівлі в Україні та за її межами. ЇЇ роботи не розраховані для музеїв та вставкових залів, вони завжди сприймаються в комплексі з архітектурним задумом, надають образне вирішення всьому ансамблю. Авторка фактично відроджую багатовікові традиції вітража, однак надає своїм вітражам сучасне звучання. Микола Корольов спеціалізується в монументально-декоративному мистецтві. Останнім часом створює цікаві картини на тему історії українського козацтва, додають в управлінні.