Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Репетиція постановки творчого проекту "Юна опера".

  20 червня о 16.00  у приміщенні Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки (вул. Ливарна, 10 ) відбудеться репетиція спектаклю «Сказання про невидимий град Кітеж і діву Февронію». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. На репетицію спектаклю завітає заступник міського голови Ірина Зайцева.
  У спектаклі «Сказання про невидимий град Кітеж і діву Февронію» грають учасники творчого проекту «Юна опера». Це студенти музичного училища та консерваторії, які навчаються грі на різних інструментах. Керівники проекту – Володимир і Ольга Скуратовські – викладач Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки та викладач музичної школи №6. Родзинка «Юної опери» - це універсалізм. Група із 20 артистів виконує хорові та вокальні партії опери, а інструментальну партію виконує Володимир Скуратівський, керівник проекту. Творча група проекту «Юна опера» виступала у Києві, Кривому Розі, Кіровограді, Запоріжжі, Санкт-Петербурзі, Новгороді та Вільнюсі, зазначають в управлінні.
  Перша постановка «Юної опери»  відбулась у 2006 році, тоді її учасниками були учні дитячої музичної школи №6. З того часу юні митці поставили «Снігуроньку», «Сладко», «Орфей та Еврідіка», «Запорожець за Дунаєм», «Князь Ігор» та «Ніч перед Різдвом», додають в управлінні