Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо розвитку шкіл естетичного виховання.

   4 грудня о 10.00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція начальника управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради Галини Сіверської  щодо розвитку шкіл естетичного виховання. Прес-конференція відбудеться за участю директорів шкіл естетичного виховання за різними напрямками діяльності.
   У Дніпропетровську працюють 17  музичних, 2 художні, 2 школи мистецтв та школа класичного танцю, в яких навчається 8 тисяч 17 учнів. Одним із напрямків роботи шкіл естетичного виховання є професійна орієнтація учнів: підготовка обдарованих випускників для вступу до навчальних мистецьких закладів І-ІІ рівня акредитації. За останній навчальний рік до вищих навчальних закладах вступили 72 учня з музичних та шкіл мистецтв, зазначають в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
   За ініціативою управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради засновані та щорічно проводяться міські мистецькі професійні конкурси: «Музична веселка», «Філармонія школяра», «Козацькому роду нема переводу», конкурс української музики ім. Андрія Штогаренка, польсько-української музики ім. Ф.Шопена; всеукраїнські конкурси вокалістів ім. Бориса Гмирі та баяністів і акордеоністів ім. Миколи Різоля. Також учні беруть активну участь у міжнародних конкурсах і фестивалях, що проходять за межами України.