Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття конкурсу скрипалів та віолончелістів імені Леоніда Когана.

  23 листопада о 15.00 у Дніпропетровській обласній філармонії (вул. Леніна, 6) відбудеться відкриття першого відкритого конкурсу скрипалів та віолончелістів імені Леоніда Когана. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Привітає учасників конкурсу заступник міського голови Ірина Зайцева.
  Конкурс скрипалів та віолончелістів імені Леоніда Когана проходитиме з 23 по 26 листопада. Заявки на участь у конкурсі подали 88 солістів та 20 колективів із різних областей України, а також із Санк-Перетрбурга — це вихованці дитячих музичних шкіл, шкіл мистецтв та музичних училищ. Учасники змагатимуться у наступних номінаціях: “Скрипка”, “Віолончель”, “Ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети)”, “Ансамблі скрипалів та віолончелістів” та “Камерні оркестри”, зазначають в управлінні.
  Журі конкурсу очолює заслужена артистка України, лауреат міжнародних конкурсів, доцент Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського Ольга Рівняк. Членом  журі такоє є  донька легендарного скрипаля Леоніда Борисовича Когана, заслужена артистка Росії, професор Московської консерваторії Ніна Леонідівна Коган.
  Відкритий конкурс скрипалів та віолончелістів імені Леоніда Когана проводиться з метою виявлення юних талановитих вихованців дитячих музичних шкіл, шкіл мистецтв, музичних училищ, підтримки інтересу до скрипального та віолончельного виконання, обміну досвідом між педагогами щодо форм та методів роботи з обдарованими дітьми. Організаторами конкурсу є управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради та Дніпропетровська дитяча музична школа №7,  додають в управлінні.