Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Нагородження учасників фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-cinema» ім. Данила Сахненка.

   21листопада о 14.00 у Дніпропетровському Будиноку мистецтв (вул. Філософська, 23) відбудеться зустріч за підсумками фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-cinema» ім. Данила Сахненка. Під час заходу будуть вручені подяки міської ради всім, хто в рамках фестивалю брав активну участь у підготовці та проведенні  реконструкції фільму «Запорозька Січ». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
  Цього року був проведений уже 8-ий фестиваль ім. Данила Сахненка, який з минулого року за географією учасників є міжнародним. Для конкурсного показу були відібрані творчі роботи понад 120 авторів із 17 міст України, а також з Росії, Білорусі, Франції, Чехії, США. У програмі фестивалю відбулись конкурсний перегляд, творчі зустрічі молоді із членами журі та учасниками, обговорення фільмів і дискусії, презентація 4 фестивалів України («Моє місто-моє життя», «Кінокімерія», «Кино под звездами», «Дивофільм»), круглий стіл учасників фестивалю, зазначають в управлінні.
  В рамках 8-го фестивалю екранних мистецтв ім. Д.Сахненка був здійснений незвичайний мистецький проект: зйомки театралізованої реконструкції фільму «Запорозька Січ». Ця ідея знайшла підтримку у різних колах: серед окремих митців, закладів культури  Дніпропетровська, громадських організацій. До реалізації проекту долучились кінематографісти з різних міст України.  Зйомку проводили 12 операторів  із Луцька,  Херсона, Шахтарська, Верхньодніпровська, Кривого Рогу та Дніпропетровська, додають в управлінні.