Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Святковий прийом до Дня студента.

  16 листопада о 15:00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться святковий прийом  з нагоди Дня студента. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради.
  На захід запрошені найактивніші студенти міста, відмінники та переможці наукових і творчих конкурсів, лідери студентського руху. Кращим з них міський голова Іван Куліченко вручить подяки.
  З 2000 року у Дніпропетровську діє програма надання іменних стипендій міської ради кращим студентам-відмінникам вищих навчальних закладів Дніпропетровська. Кожний семестр таку стипендію отримує 51 студент міста, розмір стипендії складає 1 тисячу 60 гривень для вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації та 720 гривень  для вищих навчальних закладів I-ІІ рівня акредитації. Окрім того, у вищих навчальних закладах міста навчаються 37 студентів, які отримують стипендії Президента України та понад 2 тисячі студентів, які отримують персональні стипендії та стипендії підприємств і організацій, зазначають в управлінні.
  За інформацією управління у справах молоді та спорту міської ради, у Дніпропетровську працюють 13 державних вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації та 22 заклади I-II рівня акредитації, у яких навчаються близько 93 тисяч студентів. Сьогодні близько 21 тисячі студентів Дніпропетровська мешкають у гуртожитках, яких у місті 84. У  154 студентських сім’ях (обидва члена сім’ї - студенти) виховуються 123 дитини, додають в управлінні.
  17 листопада в Україні відзначається День студента. Указ про започаткування свята підписав Президент України у 1999 році.