Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Відкриття виставки «Народне мистецтво козацького краю».

  12 листопада о 13.00 в приміщенні Будинку мистецтв (вул. Філософська, 23) відбудеться відкриття виставки «Народне мистецтво козацького краю». Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
  До експозиції відібрано понад 360 зразків народного мистецтва, характерного для Нижньої Наддніпрянщини, створених талановитими руками 32 майстрів із різноманітних природних матеріалів: глини, соломи, дерева, лози, рогозу, паперу, кукурудзи, тканин і ниток. Серед представлених  творчих робіт є практично всі види декоративно-вжиткового мистецтва, які  здавна побутують у нашому краї : гончарство, художня вишивка, ,  іграшкарство,  писанкарство, витинання, художнє  плетіння із соломи, лози, рогозу, кукурудзяного листя, в’язання, художня обробка дерева, петриківський декоративний розпис тощо, зазначають в управлінні.
  19 майстрів-учасників є членами об’єднання майстрів народного мистецтва, яке створене цього року у Будинку мистецтв. Представлені твори демонструють особливості світосприйняття нашого народу та його естетичні уподобання, дають уяву про розмаїття народного таланту, спонукають до роздумів і аналізу мистецтвознавців та культурологів. Під час експонування плануються екскурсії,  зустрічі з учасниками, майстер-класи, «круглий стіл» та конференція. Виставка працюватиме до 2 грудня, додають в управлінні.