Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо профілактики інсультів.

          25 жовтня об 11.00 у примішенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція головного терапевта департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради  Тетяни Кравець щодо профілактики інсультів.
            За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я,  інсульт – це раптово розвинені клінічні симптоми локального або генералізованого порушення мозкових функцій, які можуть тривати до 24 годин й більш або привести до смерті пацієнтів в результаті судинних порушень при відсутності інших причин, зазначають у департаменті  охорони здоров'я міської ради.
            Сьогодні в Україні щорічно захворюють на інсульт понад 110 тисяч людей, з них близько 30%  – громадяни працездатного віку. Найбільш частою причиною виникнення мозкових інсультів є артеріальна гіпертензія, атеросклероз та їх поєднання. В Україні налічується 10 мільйонів хворих на артеріальну гіпертензію. Проблема боротьби з інсультом є світовою проблемою, тому що ця патологія є головною причиною смертності не тільки в Україні, а і у багатьох розвинутих країнах світу. Фактори ризику, що можуть викликати цей стан: артеріальна гіпертензія, атеросклероз, підвищення рівня холестерину, ожиріння, цукровий діабет, паління, зловживання алкоголем, гіподинамія, додають у департаменті.
          29 жовтня  в усьому світі  відзначається як День боротьби з інсультом.