Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

В пам'ять про героїчне минуле.

            24 жовтня о 12.00  на базі Зразкового музею Бойової слави «Комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» (вул. Агнії Барто, 38, в районі Самарського  виконкому) відбудеться урочиста зустріч  «Живая память региона» в рамках відзначення 69-річниці визволення  м. Дніпропетровська та 68-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради.
            У заході візьмуть участь заступник міського голови Олена Лозенко,голова міської  організації ветеранів України генерал-полковник  Анатолій Клешня, ветерани Великої Вітчизняної війни, учні та вчителі шкіл Самарського району. Учасники зустрічі знову повернуться до подій Великої Вітчизняної війни, історії окупації та звільнення міста від німецько-фашистських загарбників через  спогади ветеранів, документальні свідоцтва музейних фондів:  рядки із фронтових листів, книг, статей,  переглянуть фотослайди та кінохроніку воєнних років «Жизнь продолжается», зазначають в управлінні.
           22-25 жовтня у загальноосвітніх навчальних закладах міста будуть проведені уроки мужності, тематичні виховні години, бесіди, літературно-музичні вечори, «круглі столи», конкурси малюнків,  усні журнали, присвячені подіям Великої Вітчизняної війни. 24-25 жовтня в усіх районах міста пройдуть зустрічі з ветеранами, які брали участь у визволенні Дніпропетровська та України від фашистських загарбників,  урочисті лінійки, мітинги пам’яті з покладанням квітів до пам’ятників та пам’ятних місць років Великої Вітчизняної війни, додають в управлінні.