Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпропетровську впроваджують електронний реєстр пацієнтів.

            23 жовтня  об 11.00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція заступника директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Тетяни Квітницької щодо впровадження у місті електронного реєстру пацієнтів.
            Електронний реєстр пацієнтів — це єдина інформаційна система, яка забезпечує:збирання, реалізацію, накопичення, зберігання, оновлення, використання, розповсюдження, передачу, знищення відомостей про фізичну особу та отриману нею медичну допомогу. Користувачами  реєстру є заклади охорони здоров’я, зазначають у департаменті  охорони здоров'я міської ради.
          Реєстрація фізичної особи (пацієнта) та особової інформації про неї в електронному реєстрі здійснюється державною мовою. Джерелом формування реєстру є паспортні дані або інші документи, що ідентифікують особу та первинна облікова документація закладів  охорони здоров’я. Відмова фізичної  особи (пацієнта) від внесення її даних до реєстру не є підставою для ненадання медичної допомоги. Усі особи, які будуть мати доступ до  реєстру, повинні бути письмово попереджені про відповідальність за розголошення персональних даних.
        Електронний реєстр пацієнтів впроваджується з метою підвищення ефективності медичної допомоги, забезпечення своєчасності її надання та достовірністі статистичної інформації, додають у департаменті.