Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Легкоатлетична естафета „Дві милі Миру”.

  21 жовтня об 11:00 від площі перед театром опери та балету стартує легкоатлетична естафета „Дві милі Миру”. Захід приурочено до 69-ї річниці звільнення Дніпропетровська та 68-ї річниці звільнення України від німецько-фашистських загарбників. Про це повідомили в управлінні у справах молоді та спорту Дніпропетровської міської ради. Привітає учасників естафети заступник міського голови Ірина Зайцева.
  В естафеті візьмуть участь студенти навчальних закладів I-V рівнів акредитації   (ПТУ, технікуми, університети та академії), а також школярі, любителі та ветерани спорту. Загалом до змагань долучиться близько 1,5 тисячі осіб. Учасники забігу рухатимуться за таким маршрутом: площа перед театром опери та балету по проспекту Карла Маркса — вул. Столярова — поворот навпроти магазину “1000 дрібниць” - проспект Карла Маркса — вул. Столярова — вул. Половецька — поворот вул. Сєрова — фініш на площі перед театром опери та балету. Для жінок 1 коло, для чоловіків – 2, зазначають в управлінні.
  Легкоатлетичну естафета „Дві милі Миру” вперше було проведено  у 1943 році  з нагоди звільнення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників. Сьогодні у  місті мешкають 11 ветеранів війни та спорту, які брали участь у першій естафеті 1943 року.