Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Закриття VІ Всеукраїнської виставки „Чарівні барви Дніпра”.

  11 жовтня о 15.00 у приміщенні виставкової зали Дніпропетровської організації Національної спілки художників України (вул. Набережна Леніна, 11) відбудеться закриття VІ Всеукраїнської виставки образотворчого мистецтва „Чарівні барви Дніпра”. Про це повідомили в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. На церемонії закриття заступник міського голови Ірина Зайцева привітає художників з професійним святом — Днем художника України.
  Під час заходу будуть підведені підсумки роботи виставки, нагороджені переможці, також будуть вручені щорічні міські іменні мистецькі премії 2012 року у галузі образотворчого мистецтва: ім. Федора Решетнікова (для живописців і графіків),  ім. Вадима Сідура (для скульпторів); ім. Тетяни Пати (для художників-дизайнерів та майстрів декоративно-прикладного мистецтва); ім. Михайла Паніна (для художників, які здійснюють педагогічну діяльність, та мистецтвознавців) , зазначають в управлінні.
  VІ  Всеукраїнська виставка образотворчого мистецтва „Чарівні барви Дніпра” відкрилася напередодні Дня міста. Високий художній рівень цьогорічна виставка має завдяки участі в ній художників, творчість яких протягом останніх двох десятиріч добре знана в художньому житті України. У експозиції представлені роботи 4 народних художників України, 2 заслужених діячів мистецтв України, 4 заслужених майстрів народної творчості та 5 заслужених художників України. До відбору було подано більше 500 робіт із 20-ти міст Українице (живопис, графіка, кераміка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво). Дніпропетровськ на даній виставці представляли 75 художників (134 роботи), додають в управлінні.
  Всеукраїнська виставка образотворчого мистецтва „Чарівні барви Дніпра” проводиться у Дніпропетровську з 2006 року за ініціативи управління культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради як своєрідний художній подарунок Дніпропетровську на День міста. У першій виставці взяли участь художники міст, що розташовані за течією Дніпра. З 2008 року ідею цієї масштабної виставки підтримано керівництвом Національної спілки художників України та Міністерством культури і туризму України. Сьогодні виставка має офіційний статус Всеукраїнської.