Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочиста відправка призовників до лав Збройних Сил України.

  5 жовтня о 14.00 відбудеться покладання квітів до Монументу Вічної Слави та урочиста відправка призовників до лав Збройних Сил України. Про це повідомили у відділі мобілізаційної та оборонної роботи Дніпропетровської міської ради. У покладанні квітів візьмуть участь керівники міста та області, ветерани війни, школярі та представники громадських організацій. Під час урочистостей юнаки віддадуть клятву призовника, а військові внутрішніх військ України та 25-ї Дніпропетровської повітряно-десантної бригади  покажуть військове дефіле роти почесної варти. Під час першого осіннього призову цього року 70 юнаків із Дніпропетровщини будуть відправлені для проходження строкової служби в 25-ту окрему Дніпропетровську повітряно-десантну бригаду та у військові частини внутрішніх військ МВС України, зазначають у відділі.
  О 14.40 юнаки, які будуть служити  у 25-й окремій Дніпропетровській повітряно-десантній бригаді покладуть квіти до пам'ятника першому командувачу повітряно-десантних військ генералу Василю Маргелову. Його пам'ять вшанують хвилиною мовчання. До церемонії долучаться і сини Василя Маргелова – обидва військові, Віталій – генерал-полковник запасу, розвідник, Олександр –полковник запасу, десантник, Герой Радянського союзу, додають у відділі.
  О 15.00 призовники, які служитимуть у внутрішніх військах МВС Українита  військовослужбовці цих військ покладуть квіти до пам’ятника працівникам правоохоронних органів (площа Жовтнева), які загинули при виконанні службових обов’язків, повідомляють у відділі.
  Заходи приурочено до 69- річниці визволення Дніпропетровська від фашистських загарбників. 25 жовтня 1943 року 52-а стрілецька та 39-а Гвардійська стрілецька дивізії визволили Дніпропетровськ від німецько-фашистських загарбників.