Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави.

  21 вересня о 10.00 відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятника Олексію Федорову (пр. К. Маркса, 97, біля театру Горького) з нагоди Дня партизанської слави. У заході візьмуть участь ветерани-учасники партизанського руху, керівнкии облатсі та міста. Про це повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення Дніпропетровської міської ради.
  Цього дня церемонії покладанням квітів до пам’ятних місць, пов’язаних з підпільно-партизанським рухом,  відбудуться у всіх районах Дніпропетровська, у школах пройдуть уроки пам’яті, повідомляють в управлінні освіти та науки міської ради.
  У Дніпропетровській області з вересня 1941 по 1944 роки діяли підпільний обком партії та 28 партизанських загонів, які налічували 2 тисячі 300 чоловік. Партизани та підпільники знищили понад три тисячі гітлерівців, вивели з ладу 72 паровози, звільнили дві тисячі чотириста п'ятнадцять  військовополонених, врятували від  угону до Німеччини понад п'ятсот чоловік. Сьогодні у Дніпропетровську мешкає 48 ветеранів - партизан та підпільників.
  День партизанської слави  відзначається щорічно 22 вересня. Саме цей день 1941 року  вважається днем початку підпільно-партизанського руху в Україні. Указ про День партизанської Слави на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, підписав Президент України у 2001 році.