Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Святковий прийом до Дня працівників машинобудівної галузі.

  20 вересня о 16:00 у приміщенні Дніпропетровської міської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться святковий прийом до Дня працівників машинобудівної промисловості України. Про це повідомили у департаменті промисловості, енергетики та підприємництва Дніпропетровської міської ради. Привітає запрошених із професійним святом міський голова Іван Куліченко.
  На захід запрошені керівники та працівники підприємств машинобудування. Керівники отримають вітальні листи колективам підприємств, а працівникам будуть вречені  подяки міського голови. 
  За 8 місяців лідерами у галузі машинобудування за темпами росту об'ємів виробництва у порівнянні з аналогічним періодом минулого року стали такі підприємства як ПАТ “Дніпротяжмаш” (обсяги виробництва зросли на 73%), , ПАТ “Дніпрополімермаш” (на 19%), ПАТ “Придніпровський ремонтно-механічний завод” (на 7%). Яскравим прикладом сучасного машинобудування та гордістю Дніпропетровська і всієї України є ВО « Південний машинобудівний завод ім. Макарова»  та КБ «Південне». За роки незалежності спеціалістами КБ „Південне” і ДП „ПМЗ ім. О.М. Макарова” було виготовлено та проведено 127 пусків ракетних носіїв. Загалом на основних підприємствах машинобудівної галузі за січень-серпень відбувся ріст середньої заробітної плати на 13,7% з 2 тиисяч 939 гривень до 3 тисяч 342 гривень, зазначають у департаменті.
  День машинобудівника відзначається щорічно в четверту неділю вересня.