Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Прес-конференція щодо профілактики й лікування ГРВІ та грипу.

  18 вересня  об 11.00 у приміщенніДніпропетровськоїміської ради (просп. Карла Маркса, 75, біла зала) відбудеться прес-конференція заступника директора департаменту охорони здоров’я Тетяни Квітницької щодо профілактики й лікування ГРВІ та грипу. Прес-конференція відбудеться за участю завідувача епідеміологічним відділом міської санстанції Валентини Резвих.
  Грип – це вірусне захворювання, після якого можливі тяжкі  ускладнення, найчастіше це - пневмонія, яка може лише за 4-5 днів призвести до смерті хворого. Також грип може спричинити серцеву недостатність. Грип передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом — коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. У зоні зараження перебувають люди в радіусі 2 метрів від хворого, зазначають у департаменті охорони здоров’я.
  За даними фахівців у нинішньому епідемічному сезоні  в Україні прогнозується сумісна циркуляція вірусів грипу, а саме – нових штамів А/Вікторія таB/Вісконсін. Не виключена можливість циркуляції вірусу грипу А/Каліфорнія, але його роль в епідемічному процесі буде другорядною, додають у департаменті.